søndag 7. oktober 2007

Surfing på Internet - krevende for elever på små- og mellomtrinn...

Det er blitt mer vanlig at elevene må surfe på internet for å finne informasjon til skolearbeidet. Men tenker vi over hvilke prosesser vi setter i gang for elevene, særlig de yngste? Som voksne scanner vi sider ganske fort mht. om det som står der er interessant eller ei. En 8 - 11 åring vil bruke vesentlig lenger tid - tror jeg. Jeg synes det er bra at elevene får lære seg søk mv. på internett, men det kan fort ta vesentlig lengre tid enn hva vi voksne først antar. Noe å tenke på når internettsøk er en del av hjemmearbeidet?

2 kommentarer:

Thomas sa...

Å ikke lære seg gode søketeknikker tidlig nok kan føre til mer ”bortkastet” tid. Jeg er nå ikke så sikker på om all søking som ikke fører rett til målet (hva det måtte være) er bortkastet. I bloggene våre er det mange eksempler på skatter som ble funnet ved tilfeldigheter.

Og dessuten – hvordan lærer vi egentlig? Folk som har greie på det mener at vi naturlig skanner alt rundt oss, at vi oppfatter fragmentarisk og ikke lineært som med boka.

Lisa Elena sa...

Dette er jeg veldig enig med deg i Lene, og viktig at vi som lærere er oppmerksomme på. På de minste trinnene bør kanskje læreren finne et utvalg linker som elevene kan gå inn på når de skal jobbe med et tema. Det sparer masse tid, og vi har bedre oversikt over kvaliteten på det de finner.